KWR 2017-2018

Help ons mee!

Het schooljaar zit er al weer bijna op. De kinderwijkraad heeft dan ook een zomerstop, maar wij willen wel graag weten wat jullie van het afgelopen jaar vonden. Want daar leren we ook weer van voor volgend jaar!

VRAGENLIJST KINDEREN                                           VRAGENLIJST VOLWASSENEN

Alvast bedankt en tot volgend jaar.

Aan de slag in de WIJK!

We zijn aan de slag gegaan met de gekozen plannen:
– Het aanpakken van zwerfafval
– Wat kunnen we doen tegen pesten
– De speeltuinen verbeteren

We hebben ons in drie groepjes verdeeld en elk groepje is met een plan aan het werk. We trekken de wijk in en onderzoeken hoe alles er uitziet. En daar maken we foto’s van. Zo brengen we in beeld hoe het zwerfafval in de wijk eruit ziet. En hoe de speeltuinen er uit zien. Maar we komen ook gekke dingen tegen die we ook meteen op de foto zetten.

Zoals deze nutteloze bak.


Die bak zorgt zo toch alleen maar voor rommel?!

Door foto’s te maken kunnen we dingen laten zien en daar dan over gaan praten met mensen die hier iets aan kunnen doen. Bijvoorbeeld de wethouder. Die komt volgende keer bij ons op bezoek. We laten haar dan nog veel meer foto’s zien. En die zetten we de volgende keer op deze website.

Kinderwijkraad 2017-2018 – kennismaken en t-shirts maken

Omdat we niet allemaal op dezelfde school zitten hebben we eerst kennis met elkaar gemaakt. En we zijn aan de slag gegaan met onze eigen kinderwijkraad t-shirts. Elke kinderwijkraad heeft een andere kleur, onze kleur is geel. Door de t-shirts zijn we goed te herkennen als we op pad gaan.

En we gaan al snel op pad om materiaal en foto’s uit onze wijk te verzamelen. Dat materiaal zetten we ook op de website zodat iedereen mee kan kijken wat we allemaal verzamelen.

Kinderwijkraad 2017-2018

De kinderwijkraad 2017-2018 bestaat uit leerlingen van de hoogste groepen van basisscholen de Baandert, Overhoven, de Sjtadssjool en de Tovertuin.

                 

Tijdens de lessen hebben alle leerlingen samen plannen voor de wijk gemaakt en zijn er verkiezingen gehouden. De nieuwe kinderwijkraad gaat met de gekozen plannen (met de meeste stemmen) aan de slag.

Wat we doen

We gaan aan de slag met de door alle leerlingen samen bedachte en gekozen plannen:

  1. Zwerfafval aanpakken (119 stemmen)
  2. Pesten tegengaan (107 stemmen)
  3. Speeltuinen verbeteren (101 stemmen)

Daarnaast gaan we elk jaar:

  • Overleggen met de wijkagent
  • Leuke dingen doen…

De kinderwijkraad geeft kinderen een podium in de wijk waar zij wonen. Want kinderen zitten vaak vol met goede ideeën.
Heb jij ook goede ideeën? Die horen we graag!