01 dec 2017

Kinderwijkraad geïnstalleerd en aan de slag met plannen

Woensdag 29 november is de kinderwijkraad Sittard-NoordOost 2017-2018 officieel geïnstalleerd door de wethouders Verblakt en Kamphuis. Leerlingen van basisschool, de Baandert, Overhoven, de Tovertuin en de Sjtadssjool gaan samen aan de slag om de door alle kinderen bedachte en gekozen plannen voor de wijk te realiseren. In totaal hebben 24 kinderen zich aangemeld. De installatie vond plaats in Zuyd Hogeschool.

Wethouders Verblakt en Kamphuis stelden vragen over de door de kinderen bedachte plannen.
De kinderwijkraad Sittard-NoordOost 2017-2018

De leerlingen van groep 6 tot en met 8 van de basisscholen hebben in de afgelopen weken democratieles gekregen. Daarbij hebben ze samen plannen bedacht om de wijk te verbeteren en gestemd. Met de drie plannen die de meeste stemmen hebben gekregen gaat de raad aan de slag.

  1. Zwerfafval aanpakken (119 stemmen)
  2. Pesten tegengaan (107 stemmen)
  3. Speeltuinen verbeteren (101 stemmen

De kinderwijkraad Sittard-Noordoost is de derde raad die dit jaar is geïnstalleerd. Ook in Lelystad en Leeuwarden zijn kinderwijkraden actief. In januari volgt Haarlem. De bedoeling van de raden is dat kinderen zelf dingen voor elkaar te krijgen. Het biedt ze de kans om actief te worden in hun eigen leefomgeving en plannen te ontwikkelen om de problemen die zij belangrijk vinden op te lossen zodat de hele wijk er beter van wordt.

De andere plannen die de kinderen hebben bedacht zijn: Grafitti verwijderen; Verkeersveiligheid verbeteren: Vuurwerk overlast aanpakken; Actie tegen poep; Activiteiten voor ouderen organiseren; Geluidsoverlast tegen gaan; Leuke dingen om te doen organiseren.

Facebooktwittermail