23 jan 2017

Manifest Kinderwijkraden voor staatssecretaris en wethouder

Op maandag 23 januari bracht staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Jetta Klijnsma een bezoek aan Lelystad. Ze kreeg een rondleiding door de Zuiderzeewijk van de wethouder van de gemeente Lelystad Janneke Sparreboom (verantwoordelijk voor onder andere welzijn en armoedebeleid), samen met kinderen van basisschool De Vuurtoren. Daarna kwam het gezelschap naar het wijkcentrum Zuiderzee.

presentscwh
wethouder Sparreboom en staatssecretaris Klijnsma krijgen uitleg over de Kinderwijkraden
uitleg bij de plannen voor een natuurspeelplek in de Zuiderzeewijk in Lelystad
uitleg bij de plannen voor een natuurspeelplek in de Zuiderzeewijk in Lelystad

Daar werden de staatssecretaris en de wethouder ontvangen door de Kinderwijkraad Zuiderzeewijk en vertegenwoordigers van de Kinderwijkraad Soesterkwartier. De kinderen van de Zuiderzeewijk vertelden wat een Kinderwijkraad is en hoe het allemaal in z’n werk gaat.

Er was ook een tentoonstelling van de plannen die gerealiseerd worden door de KWR Heechterp-Schieringen uit Leeuwarden, de KWR Soesterkwartier en de KWR Zuiderzeewijk.

Op het grote scherm werden twee YouTube filmpjes vertoond, zoals die op de KWR-websites staan. Dat zijn door de Kinderwijkraden zèlf gefilmde vlogs van hun werkzaamheden en resultaten.

coverManifest
het Manifest (pdf)
staatssecretaris Klijnsma
staatssecretaris Klijnsma

Na afloop kregen de staatssecretaris en de wethouder Sparreboom van Lelystad beide een exemplaar van het Kinderwijkraden Manifest – een poster met de belangrijkste pluspunten van kinderwijkraden (7 vliegen in één klap).

grpmanifls
Staatssecretaris Klijnsma en wethouder Sparreboom nemen het Manifest in ontvangst
nova
Nova

Zie ook verslag van Nova Hofland van Jeugd Persbureau Soesterkwartier

In Amersfoort

wethouder Imming
wethouder Imming

Het Kinderwijkraden Manifest is van àlle Kinderwijkraden. Het is de bedoeling dat ook de wethouders uit Amersfoort en Leeuwarden een Manifest krijgen namens hún Kinderwijkraad. In Amersfoort gaan we daarvoor binnenkort een afspraak maken met onze wijkwethouder Fleur Imming!

Facebooktwittermail