Tegen roken en pesten, vóór speelplekken

In Haarlem installeerde wethouder Jur Botter (Jeugd en Onderwijs, D66) de nieuwe kinderwijkraad, Schalkwijk. De wijkraad bestaat uit de kinderen van groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen Al Iklhaas, de Erasmus en de Meer. Zij bespraken onderwerpen als overlast van mollen, te weinig prullenbakken, hondenpoep, hangjongeren en zwerfvuil. De kinderen willen meer plek voor speeltuinen. Ook willen ze het overlast van roken aanpakken, maar daarover moeten ze nog verder vergaderen. Jur Botter laat weten...
Meer

Einduitslag verkiezingen plannen 2018-2019

Einduitslag verkiezingen plannen 2018-2019 In de laatste democratie les hebben alle leerlingen van de 3 scholen van groep 6,7 en 8 gestemd. Iedereen kon op de drie plannen stemmen die hij of zij het beste vond, voor de Schalkwijk. Alle plannen waren die week daarvoor, zelf bedacht door de kinderen en zijn gepresenteerd in de klassen. Nadat alle kinderen gestemd hadden, zijn de stemmen van alle klassen en scholen bij elkaar opgeteld. De drie plannen waar het meest op gestemd is zijn: Roken (...
Meer

Installatie kinderwijkraad donderdag 1 november a.s.

Gisteren en vandaag hebben de kinderen gestemd op de plannen die de kinderen in hun klas gemaakt hebben. De uitslag komt eind deze week op de website! Op 1 november is de installatie van de tweede kinderwijkraad Schalkwijk op de Alkhlaas, door wethouder Jur Botter.
Meer

Kinderwijkraad doet buurtonderzoek

De kinderwijkraad heeft buurtonderzoek gedaan. De vraag van één van de kinderen was: of er een verdwenen speeltuintje weer terug kan komen? De buurt reageerde heel positief en in een uur tijd zijn er heel veel handtekeningen opgehaald. Op naar de gemeente Haarlem!  
Meer

Nadenken over de plannen!

De kinderwijkraad Schalkwijk is actief begonnen. Over verschillende stellingen wordt al flink nagedacht en gediscussieerd. Dat belooft veel voor de plannen die de kinderen hebben gemaakt.
Meer

Kinderwijkraad uitwisseling

De kinderwijkraden gaan bij elkaar op bezoek. De volgende uitwisseling staat gepland op 10 april 2018. Meer informatie volgt snel dus houd de website in de gaten.
Meer

Kinderwijkraad 2018

Donderdag 15 februari is de kinderwijkraad Schalkwijk 2017-2018 officieel geïnstalleerd door onderwijswethouder Merijn Snoek. Lees hier het artikel van Haarlems Dagblad. De kinderen van de kinderwijkraad hebben eerst allerlei vragen aan de wethouder mogen stellen. Daarna hebben ze hem de plannen laten zien die alle kinderen in de lessen hebben gemaakt. De 14 kinderen die de kinderwijkraad vormen hebben hun certificaat samen met de wethouder ondertekend.
Meer

Einduitslag verkiezing plannen voor kinderwijkraad 2018

De lessen zitten er op! De kinderen van de bovenbouw van de Meer en Al Ikhlaas hebben gestemd op hun favoriete plannen, de einduitslag is als volgt: Roken (89 stemmen) Speeltuinen (83 stemmen) Zwerfafval (63 stemmen) De kinderwijkraad 2018 wordt binnenkort geïnstalleerd en gaat dan aan de slag met de gekozen plannen. Je hoort snel wanneer en waar de installatie precies is, komt allen!
Meer

Lessen in januari 2018 van start

Vanaf januari 2018 beginnen de drie lessen ABD (Actief Burgerschap & Democratie) voor de kinderen van groep 6, 7 en 8 van de basisscholen Al Ikhlaas en de Meer. In de eerste les leren ze wat democratie is en hoe een kinderwijkraad werkt. In de tweede les leren ze om zelf plannen voor hun eigen wijk te maken. Kinderen weten immers zelf het beste waar zij in hun wijk behoefte aan hebben en wat ze leuk vinden. In de derde les worden er verkiezingen gehouden waarbij de plannen wor...
Meer