KWR 2019-2020

Op bezoek bij de staatssecretaris!

Op dinsdag 2 april 2019 zijn de kinderwijkraden van Kies&Co naar Den Haag gegaan.
Ruim 100 kinderen hebben gesprekken gevoerd met journalisten, lobbyisten en kamerleden. En met staatssecretaris Van Ark. We hebben haar een overzicht van kinderwijkraden cadeau gegeven, die prijkt nu op haar kast in Den Haag. Een uitgebreid verslag van ons bezoek komt eerdaags hier op de website te staan.

 

 

 

 

 

 

En de kinderwijkraad Heechterp-Schieringen is in het JEUGDJOURNAAL geweest!

Klik hier voor de reportage.

 

Kinderwijkraden op weg naar de staatssecretaris!

Vijf jaar geleden deed het jeugdjournaal verslag van het bezoek van Kies&Co kinderwijkraden aan de staatssecretaris, zie hier:

Nu, vijf jaar later, gaan we op dinsdag 2 april 2019 weer met ruim 100 kinderen uit verschillende delen van het land op bezoek bij staatssecretaris Van Ark. We vertellen haar wat de kinderwijkraden zoal voor elkaar krijgen. Kinderen weten immers heel goed wat er speelt in hun eigen wijk en komen met heel praktische oplossingen.

Samen brengen we kinderparticipatie naar een heel ander niveau: niet praten maar doen! Kinderen in een kinderwijkraad gaan aan de slag met plannen die alle kinderen in de wijk samen gemaakt hebben. Alle kinderen stemmen elk jaar op plannen die ze het belangrijkst vinden. De top-3 aan plannen vormen de opdracht voor de kinderwijkraad om dat jaar mee aan de slag te gaan.
 

Kinderwijkraad 2018-2019

 

De kinderwijkraad Kruiskamp-Koppel-Binnenstad is op maandagmiddag 26 november geïnstalleerd door wethouder Cees van Eijk.
De kinderen in de raad vertegenwoordigen de leerlingen van de hoogste groepen van de basisscholen de Tafelronde, locatie Sint Joris en de Vlindervallei.

Alle leerlingen uit deze groepen hebben plannen bedacht voor de wijk. Daarna hebben ze gestemd met welke plannen de kinderwijkraad Kruiskamp-Koppel-Binnenstad komend schooljaar aan de slag gaat. Kinderen die het leuk vinden en zich hebben opgegeven gaan wekelijks actief aan de slag om deze plannen te realiseren tijdens de bijeenkomsten van de kinderwijkraad.

Plannen

  • Spelen voor (grote) kinderen
  • Meer (buiten) activiteiten
  • Meer natuur

Daarnaast zoeken de kinderen samenwerking met anderen in de wijk.

De kinderwijkraad geeft kinderen de kans om actief met hun leuke en creatieve plannen voor de wijk aan de slag te gaan.
Heb jij ook goede ideeën? Die horen we graag!

 

Begeleiders

Begeleiders van de kinderwijkraad Kruiskamp-Koppel-Binnenstad zijn Inge en Suzanne. Ook begeleider worden van de kinderwijkraad? Vast of voor speciale activiteiten? Van harte welkom! Laat het ons weten en we nemen contact op!