KWR 2018-2019

Democratielessen in Hoogkerk, start van de kinderwijkraad.

Op 25 maart en 5 april hebben de groepen 6 en 7 van basisschool De Ploeg en groep 6 van de Anne Frankschool een eerste democratieles gekregen. Aan de hand van filmfragmenten hebben meer dan 100 kinderen geleerd waar democratie over gaat en wat er bij komt kijken om op een democratische manier beslissingen te kunnen nemen. De kinderen hebben ook informatie gekregen over de komst van de kinderwijkraad in de wijk en kunnen in de zomervakantie vast nadenken over plannen voor het verbeteren van hun wijk.

Na de zomer krijgen de kinderen meer democratielessen en gaan zij plannen maken om hun wijk beter te maken. Daarna gaan zij op die plannen stemmen en de kinderwijkraad gaat aan de slag om de 3 plannen met de meeste stemmen te verwezenlijken. Lijkt het je leuk om met de kinderwijkraad mee te doen? Iedereen die dat wil kan zich aanmelden.

Kinderen kennen hun eigen wijk vaak heel goed en weten wat er in de wijk nodig is, voor zichzelf en voor iedereen. De kinderwijkraad werkt aan plannen die alle kinderen in de wijk belangrijk vinden. Begeleiders van de kinderwijkraad helpen de kinderen daarbij.

Locatie: Openbare Basisschool De Ploeg en Anne Frankschool Groningen

De begeleiders stellen zich voor:

Theresa: “Ik ben jeugdwerker bij WIJ Hoogkerk. Ik vind het erg belangrijk dat kinderen leren dat hun mening er toe doet en dat ze kunnen ervaren dat ze wat kunnen bereiken als ze zich er voor inzetten.”

 

 

Daphne: “Democratie is niet overal vanzelfsprekend. Daarom vind ik het fijn om kinderen op een leuke en leerzame manier kennis te laten maken met het feit dat hun stem telt.”

 

 

Op deze website houden we iedereen graag op de hoogte.

Contact met de kinderwijkraad: kinderwijkraden@gmail.com

De kinderwijkraad geeft kinderen een podium in de wijk waar zij wonen. Want kinderen zitten vaak vol met goede ideeën.
Heb jij ook goede ideeën? Die horen we graag!