14 okt 2015

Installatie Kinderwijkraad 2015-2016 door de wethouder

uitbellen
uitgebeld bij IKC Franciscus

Op woensdag 14 oktober kwamen de aspirant-leden van de nieuw te vormen kinderwijkraad Heechterp-Schieringen naar de Plataanschool voor de officiële installatie door wethouder Harry van der Molen.

Alle kinderen van groep 6, 7 en 8 van de Plataanschool en IKC Franciscus kregen als afsluiting van de democratielessen een schrijfblokje, potlood, Kinderwijkraad-sticker en een vrolijke rode fietsbel. De aspirant-leden van IKC Franciscus werden onder luid belgerinkel uitgeleid door hun klasgenoten.

groep

sabina
met begeleidster Sabina

In de grote zaal van de Plataanschool kwam iedereen bijeen, samen met de begeleidsters van de kinderwijkraad Sabine en Ida. Daarna arriveerde ook Harry van der Molen, de wethouder van de gemeente Leeuwarden. Samen werd nog eens bekeken welke plannen de leerlingen eerder tijdens de democratielessen hadden bedacht en welke plannen uiteindelijk zijn gekozen. De drie plannen met de meeste stemmen zijn:

• aanpakken van de voetbalveldjes (minder kuilen en plassen, kunstgras?)
  • aanpakken van het park (meer verlichting, minder rotzooi)
  • pesten door jongeren van de middelbare school aanpakken

De nieuwe Kinderwijkraad 2015-2016 neemt het stokje over van de Kinderwijkraad 2014-2015. Zij zullen ook verder gaan met het plan van hun voorgangers:

• realiseren van een gamehal

Daarnaast is een belangrijk aandachtspunt:

• overleg met de wijkagent

Het is de bedoeling om elk jaar overleg te houden met de wijkagent. Daarbij zullen een hoop punten aan de orde komen die door de kinderen als probleem zijn genoemd, zoals verkeer en veiligheid in de wijk.

DSC08154     oorkondes

Na afloop ging de wethouder rond om persoonlijk de oorkondes van de nieuwe kinderwijkraadleden te tekenen. Daarmee was de officiële installatie van de Kinderwijkraad een feit. Dat werd met chips en limonade gevierd!

Ninah, Zaki en wethouder van der Molen geïnterviewd door LeoTV (klik op de  foto)

Zie ook

Facebooktwitterpinterestmail