26 jun 2023

Advies aan de gemeente

De gemeente heeft ons gevraagd om mee te denken over het afval. Afval is overal een groot probleem want, wat doe je ermee? Wij denken daar natuurlijk graag over mee!

Om goed mee te denken moet je wel weten waar het precies over gaat. Daarom zijn we eerst de wijk in gegaan en Remondis Biemans is bij ons op bezoek gekomen! We mochten zelfs een kijkje nemen in de wagen: voorin achter het stuur maar ook achterin waar alle afval geplet wordt.

Remondis is een heel groot bedrijf dat in heel Nederland afval ophaalt. In Venray werken ze samen met het bedrijf Biemans. Die weten heel veel van recycling.

Recycling?? Dat betekent dat je afval niet zomaar dumpt maar uitzoekt en spullen opnieuw gebruikt. Dat klinkt allemaal heel ingewikkeld maar eigenlijk is het heel simpel: we moeten goed met ons afval omgaan. En dat doen we vaak nog helemaal niet, ook niet met de vuilniszakken in ons eigen wijk. Die staan bijvoorbeeld op verkeerde plekken waardoor ze niet goed verzameld kunnen worden. Of ze worden niet altijd op het juiste tijdstip buiten gezet waardoor ze soms wel 2 weken op straat staan.

Wat kunnen we daaraan doen? Dat vroeg de gemeente aan ons!

 

Onze ideeën over PMD zakken. 

De gemeente vroeg wat wij vinden van het verzamelen van PMD zakken. PMD zakken????? Wat is dat nou weer? PMD zakken zijn vuilniszakken voor verschillende dingen:

P = PLASTIC 

M = METAAL

D = DRINKPAKKEN 

Maar die zakken zijn vaak lastig op te halen. Mensen zetten ze niet op de goede plek buiten. Vaak zwerven ze door de wijk. Kan dat ook anders?

Nadat we van alles geleerd hebben over afval hebben wij onze ideeën gepresenteerd aan de gemeente! Klik hier op onze presentatie aan de gemeente.

De gemeente heeft er dit bericht van op facebook gezet.

Facebooktwittermail