31 okt 2017

Wethouder Sparreboom installeert Kinderwijkraad 2017-2018

inst31okt2017zl

officieel geïnstalleerd door wethouder Sparreboom

Dinsdagmiddag 31 oktober is in het Wijkcentrum de kinderwijkraad Zuiderzeewijk 2017-2018 officieel geïnstalleerd door wethouder Janneke Sparreboom. Leerlingen van basisschool Ichthus, de Laetare en de Vuurtoren gaan samen aan de slag om de door alle kinderen samen bedachte en gekozen plannen voor de wijk te realiseren. In totaal 17 kinderen hebben zich  aangemeld voor de nieuwe kinderwijkraad – de derde jaargang in de Zuiderzeewijk! Al deze kinderen hebben een bewijs van lidmaatschap gekregen, met officiële handtekening van de wethouder.

De bijeenkomst begon met de overdracht door de leden van de kinderwijkraad 2016-2017. Zij vertelden wat ze het afgelopen schooljaar zoal hebben bereikt en gaven het stokje door aan hun opvolgers, de kinderwijkraad 2017-2018. De kinderwijkraad komt vanaf dinsdag 7 november wekelijks na schooltijd bijeen en gaat met de plannen aan de slag.

de kinderwijkraad 2017-2018 met de wethouder en begeleiders Mariam en Ron

logoomroepflevolandLees, kijk en luister verder bij OmroepFlevoland, o.a. naar het interview met Wassima Vrizut, één van de nieuwe leden van de kinderwijkraad!