07 sep 2016

Werk in uitvoering bij de natuurspeelplek

nsp1

De werkzaamheden bij de natuurspeelplek zijn weer gestart. Het schitterende weer werkt natuurlijk lekker mee, al was het woensdagmiddag wel héél erg warm. Maar goed, een gratis work-out moet je maar denken – en ook nog eens veel gezelliger dan dat zweterige gedoe in de fitnessruimte. Oskar, de vader van Mats, heeft heel hard meegewerkt. Mats zelf kon niet omdat hij een verjaardag had, maar een echt lid van de Kinderwijkraad zorgt voor vervanging. Mats had dat netjes geregeld en zijn broer Siem gestuurd. Goed bezig Mats!

Natuurlijk was Jaap ook weer van de partij, en samen met Guido, Fabian en nog wat kinderen hebben we al het onkruid dat tijdens de zomermaanden was gegroeid uit de vijverbak verwijderd. Daarna hebben we de leemlaag losgemaakt, nat gespoten en toen van een nieuwe laag voorzien. Dat laatste klinkt makkelijk, maar wat een heen en weer gerij met loodzware kruiwagens, die een eindje verderop werden volgeschept met leem. En dat in die hitte. Reina van de Verkeerstuin zorgde als altijd voor lekker fris fruit en limonade, en na het werk was er voor de mannen een heerlijk koud biertje.

nsp2

Dus ouders, als je na het lezen denkt “hm, dit klinkt toch wel heel erg leuk”: nou, dat was het ook. Dus als we weer een werkmiddag doen, meld je aan. We houden jullie op de hoogte van de werkzaamheden, de werkdagen en –tijden.

Op de scholen zijn de democratielessen weer van start gegaan. Ik heb alleen maar heel enthousiaste kinderen gezien, dus dat belooft wat voor de nieuwe Kinderwijkraad! Ik heb er weer zin in.

Sjaak Pols

Facebooktwittergoogle_plusmail