Op onderzoek uit!

De kinderwijkraad Slotervaart is op onderzoek uit gegaan. Hoe ervaren de kinderen en de omwonenden deze speelplek? Met een vragenlijst zijn er meer dan 20 mensen ondervraagd over de leuke en minder leuke kanten van deze speelplek. Kinderen vanaf 4 jaar werden geïnterviewd maar ook omwonenden die niets vermoedend de was stonden op te hangen op hun balkon! Een mooi resultaat dat de kinderen verder gaan uitwerken.
Meer

Op bezoek bij de staatssecretaris!

Op dinsdag 2 april 2019 zijn de kinderwijkraden van Kies&Co naar Den Haag gegaan. Ruim 100 kinderen hebben gesprekken gevoerd met journalisten, lobbyisten en kamerleden. En met staatssecretaris Van Ark. We hebben haar een overzicht van kinderwijkraden cadeau gegeven, die prijkt nu op haar kast in Den Haag. Een uitgebreid verslag van ons bezoek komt eerdaags hier op de website te staan.           Klik hier voor de reportage.
Meer

Kinderwijkraden op weg naar de staatssecretaris!

Vijf jaar geleden deed het jeugdjournaal verslag van het bezoek van Kies&Co kinderwijkraden aan de staatssecretaris, zie hier: Nu, vijf jaar later, gaan we op dinsdag 2 april 2019 weer met ruim 100 kinderen uit verschillende delen van het land op bezoek bij staatssecretaris Van Ark. We vertellen haar wat de kinderwijkraden zoal voor elkaar krijgen. Kinderen weten immers heel goed wat er speelt in hun eigen wijk en komen met heel praktische oplossingen. Samen brengen we kinderparticipat...
Meer

PLEINTJE IN SLOTERVAART

Wij zijn naar het pleintje gegaan van Slotervaart. Ik wil daar iets planten bloemen daar is het helemaal droog geen een plant is daar hele lege veld. Ik wil daar een houten paard neerzeten voor een leuke plein. En twee houten of ijzeren schommel en zaadjes planten voor en leuke plein. \van Mohammed.kinderwijkkraad.
Meer

Kinderwijkraad geïnstalleerd en gaat vanaf 9 februari aan de slag

Zaterdag 2 februari is de Kinderwijkraad Slotervaart officieel geïnstalleerd door stadsdeelvoorzitter Emre Unver. Vijf  leerlingen van de Weekend Academie gaan aan de slag om de door alle kinderen bedachte en gekozen plannen voor de wijk te realiseren. De kinderen zitten op verschillende basisscholen in Slotervaart. Op zaterdag 9 februari gaat het beginnen. De kinderen van de kinderwijkraad vertegenwoordigen alle kinderen van de Weekend Academie. Ze gaan de andere leerlingen dan ook op de ho...
Meer

Installatie kinderwijkraad 2 februari

Zaterdag is het zover dan wordt de kinderwijkraad Slotervaart officieel geïnstalleerd door stadsdeelvoorzitter Emre Unver. De democratielessen hebben we in november en december gehad. We konden ons aanmelden om in de kinderwijkraad te gaan. Dat hebben we gedaan omdat we ons willen gaan inzetten voor de wijk. Afgelopen zaterdag hebben we de installatie voorbereid. We waren toen met vier. We hebben onze ouders uitgenodigd maar u bent natuurlijk ook van harte welkom!
Meer