KWR 2018-2019

bannerKWRSV

Op bezoek bij de staatssecretaris!

Op dinsdag 2 april 2019 zijn de kinderwijkraden van Kies&Co naar Den Haag gegaan.
Ruim 100 kinderen hebben gesprekken gevoerd met journalisten, lobbyisten en kamerleden. En met staatssecretaris Van Ark. We hebben haar een overzicht van kinderwijkraden cadeau gegeven, die prijkt nu op haar kast in Den Haag. Een uitgebreid verslag van ons bezoek komt eerdaags hier op de website te staan.

En de kinderwijkraad Heechterp-Schieringen is in het JEUGDJOURNAAL geweest!

Klik hier voor de reportage.

Kinderwijkraden op weg naar de staatssecretaris!

Vijf jaar geleden deed het jeugdjournaal verslag van het bezoek van Kies&Co kinderwijkraden aan de staatssecretaris, zie hier:

Nu, vijf jaar later, gaan we op dinsdag 2 april 2019 weer met ruim 100 kinderen uit verschillende delen van het land op bezoek bij staatssecretaris Van Ark. We vertellen haar wat de kinderwijkraden zoal voor elkaar krijgen. Kinderen weten immers heel goed wat er speelt in hun eigen wijk en komen met heel praktische oplossingen.

Samen brengen we kinderparticipatie naar een heel ander niveau: niet praten maar doen! Kinderen in een kinderwijkraad gaan aan de slag met plannen die alle kinderen in de wijk samen gemaakt hebben. Alle kinderen stemmen elk jaar op plannen die ze het belangrijkst vinden. De top-3 aan plannen vormen de opdracht voor de kinderwijkraad om dat jaar mee aan de slag te gaan.

Kinderwijkraad 2018-2019

Kinderwijkraad Slotervaart start in samenwerking met de Weekendacademie.

De Weekend Academie biedt al ruim 12 jaar programma's aan voor jongeren van 10-16 jaar. In november vorig jaar hebben de kinderen 4 lessen democratie en actief burgerschap gekregen. Kinderwijkraden zijn voor kinderen in het primair onderwijs. Aan het eind van die lessen hebben de kinderen plannen gemaakt om hun wijk te verbeteren.

In de laatste les hebben kinderen kunnen stemmen op hun eigen plannen.

De 3 plannen met de meeste stemmen, zijn de plannen waar de kinderwijkraad Slotervaart mee aan de slag gaat.

Einduitslag van het stemmen:

1. Meer en betere speeltuinen en speelveldjes (20 stemmen)
  2. Pesten en discriminatie aanpakken (17 stemmen)
  3. Schone en hele wijk /Voorzieningen in de wijk (wifi, buurthuizen)
    (allebei 15 stemmen)
  4. Betere verkeersveiligheid/ Minder overlast van dieren (allebei 13 stemmen)

Op zaterdag 2 februari is de kinderwijkraad Slotervaart geïnstalleerd door de stadsdeelvoorzitter van Nieuw West, Emre Unver.
De kinderwijkraad gaat elke zaterdag aan de slag om aan de plannen voor de wijk te werken.

Locatie: Comenius Lyceum
Jacob Geelstraat 38
1065 VT Amsterdam

Op deze website houden we iedereen graag op de hoogte.

De kinderen in de raad vertegenwoordigen de leerlingen van de weekendacademie Slotervaart.

Begeleiders

Mariam Stitou

Sabrina Faber

Contact met de kinderwijkraad: mariam@kiesenco.net