KWR 2017-2018

Help ons mee!

Het schooljaar zit er al weer bijna op. De kinderwijkraad heeft dan ook een zomerstop, maar wij willen wel graag weten wat jullie van het afgelopen jaar vonden. Want daar leren we ook weer van voor volgend jaar!

VRAGENLIJST KINDEREN                                           VRAGENLIJST VOLWASSENEN

Alvast bedankt en tot volgend jaar.

 

De kinderwijkraad komt in de klas vertellen!

Op donderdag 12 juli zijn de kinderen van de kinderwijkraad in de klassen gaan vertellen wat zij allemaal gedaan hebben. Als echte vertegenwoordigers presenteerden zij wat er gedaan was met de plannen. Interviews, buurtonderzoek, uitwisseling en een excursie. Een journalist van een Haarlems weekblad kwam in de klas en maakte er een mooi artikel van, zie hier.

 

Rookvrij opgroeien!

 

Op 21 juni kwamen mevrouw Lida Samson en Marjon Straver op bezoek bij de kinderwijkraad. Roken is één van de 3 plannen maar het is best lastig om te bedenken
wat je ermee of ertegen kan doen.

Het was een nuttige bijeenkomst. Twee jongens hebben bedacht dat ze een filmpje willen maken om te vertellen hoe je met iemand die rookt kan praten, over roken. En dat veel kinderen het niet fijn vinden als er bij hen gerookt wordt. Kijk maar eens naar het filmpje!

 

Bezoek van de gemeente!

Op donderdag 7 juni kwam mevrouw Agnes Becker van de gemeente Haarlem op bezoek.
Zij kreeg een presentatie te zien van alles wat de KWR Schalkwijk tot nu toe had gedaan en één over het verdwenen speeltuintje, aan het Ankaraplantsoen. De kinderen hebben laten zien wat ze gedaan hebben, de handtekeningen van de bewoners overhandigd en gevraagd of er het speeltuintje terug kan komen. Mw. Becker heeft beloofd het na te gaan vragen.

 

Installatie kinderwijkraad Schalkwijk 2017-2018 door onderwijswethouder Merijn Snoek.

Leerlingen van basisscholen Al Ikhlaas en de Meer gaan samen aan de slag om de door alle kinderen bedachte en gekozen plannen voor de wijk te realiseren.

De kinderwijkraad Schalkwijk is de vierde kinderwijkraad die dit jaar is geïnstalleerd. Ook in Lelystad, Leeuwarden en Sittard zijn kinderwijkraden actief. En Roermond volgt ook dit schooljaar nog. De bedoeling van de kinderwijkraden is dat kinderen zelf dingen voor elkaar krijgen.

Het biedt ze de kans om actief te worden in hun eigen leefomgeving en plannen te ontwikkelen om de problemen die zij belangrijk vinden op te lossen zodat de hele wijk
er beter van wordt.

Al Ikhlaas (betekent oprechtheid)
de Meer (met de > van méér)

 

 

 

 

 

De leerlingen van de bovenbouw hebben samen plannen bedacht om hun wijk beter en leuker te maken. Daarna hebben ze met z’n allen gestemd welke plannen de kinderwijkraad 2018 gaat oppakken en realiseren.

Wat we doen

We gaan aan de slag met de door alle leerlingen samen bedachte en gekozen plannen:

  1. Roken, langs de sportvelden en speelplaatsen willen de kinderen graag minder last hebben van roken en van het afval dat ontstaat door sigarettenpeuken.
  2. Speeltuinen, het verbeteren van bestaande speelplaatsen.
  3. Zwerfafval, verminderen van afval op straat maar vooral ook in al het water in de wijk.

Andere plannen waren er over pesten, (verkeers)veiligheid, hondenpoep en activiteiten in de wijk. 

Naast het werken aan de plannen gaat de kinderwijkraad op bezoek bij een andere kinderwijkraad, hebben ze een ontmoeting met de wijkagent, gaan ze bij de wethouder langs en zullen ze bij de wijkraad Meerwijk een keer langs gaan.

De kinderwijkraad komt vanaf februari tot aan de zomervakantie wekelijks bij elkaar (met uitzondering van vakantie).

Ook een goed plan?

De kinderwijkraad geeft kinderen een podium in de wijk waar zij wonen. Want kinderen zitten vaak vol met goede ideeën.
Heb jij ook goede ideeën? Die horen we graag!