KWR 2019-2020

Wij willen graag meer kinderen!

Dinsdag 16 april zijn wij, de kinderen van de kinder-
wijkraad Rozenprieel naar de Veronicaschool geweest.
Wij mochten in de bovenbouw vertellen dat er een kinderwijkraad in het Rozenprieel is , wat we allemaal doen en wat onze plannen zijn. Wij willen dat er minder gepest wordt en wij gaan meedenken over het grote plein.

Wij willen graag meer kinderen uit het Rozenprieel bij de kinderwijkraad. We hopen dat ons verhaal en de folder heeft geholpen om meer kinderen enthousiast te maken.

 

 

Op bezoek bij de staatssecretaris!

Op dinsdag 2 april 2019 zijn de kinderwijkraden van Kies&Co naar Den Haag gegaan.
Ruim 100 kinderen hebben gesprekken gevoerd met journalisten, lobbyisten en kamerleden. En met staatssecretaris Van Ark. We hebben haar een overzicht van kinderwijkraden cadeau gegeven, die prijkt nu op haar kast in Den Haag. Een uitgebreid verslag van ons bezoek komt eerdaags hier op de website te staan.

 

 

 

 

 

 

Kinderwijkraden op weg naar de staatssecretaris!

Vijf jaar geleden deed het jeugdjournaal verslag van het bezoek van Kies&Co kinderwijkraden aan de staatssecretaris, zie hier:

Nu, vijf jaar later, gaan we op dinsdag 2 april 2019 weer met ruim 100 kinderen uit verschillende delen van het land op bezoek bij staatssecretaris Van Ark. We vertellen haar wat de kinderwijkraden zoal voor elkaar krijgen. Kinderen weten immers heel goed wat er speelt in hun eigen wijk en komen met heel praktische oplossingen.

Samen brengen we kinderparticipatie naar een heel ander niveau: niet praten maar doen! Kinderen in een kinderwijkraad gaan aan de slag met plannen die alle kinderen in de wijk samen gemaakt hebben. Alle kinderen stemmen elk jaar op plannen die ze het belangrijkst vinden. De top-3 aan plannen vormen de opdracht voor de kinderwijkraad om dat jaar mee aan de slag te gaan.

Bekendheid in wijk!

De kinderwijkraad Rozenprieel wil graag in de wijk bekend worden.
Kinderen (groep 6, 7, 8) die ook in de wijk wonen en ook graag hun wijk mooier, beter, gezelliger willen maken, kunnen aansluiten.
Er is begonnen met maken van posters.

Let op, die kom je straks tegen in de wijk!

 

Start met de kinderwijkraad Rozenprieel

Alle kinderen van groep 6, 7 en 8 van de Hannie Schaftschool, hebben een gastles gekregen over democratie en vooral over de kinderwijkraad. Want de kinderwijkraad Rozenprieel gaat starten in hun wijk. In deze les hebben de kinderen duidelijk opgeschreven hoe hun ideale wijk er uitziet en wat er verbeterd kan worden in hun wijk. Daaruit zijn 6 meest genoemde thema’s gekozen.

De uitslag is:

Pesten (13 stemmen)

Speelplaats(11 stemmen)

Groen in de wijk (7 stemmen)

Buurtactiviteiten (4 stemmen)

Zwerfafval (3 stemmen)

Hondenpoep (1 stem)

De kinderen die zich nu opgegeven hebben gaan aan de slag met pesten maar daarnaast gaan zij ook zorgen voor bekendheid van de kinderwijkraad in de wijk het Rozenprieel.

Kinderen die niet op de Hannie Schaftschool zitten maar wel in de wijk wonen en graag mee willen doen met de kinderwijkraad, zijn heel erg welkom!

Aarzel niet en neem contact op, of kom langs!

 

 

Kinderwijkraad 2018-2019

Locatie: Openbare basisschool Hannie Schaft
Linschotenstraat 57a
2012 VE Haarlem

Vanaf 7 mei zitten we elke dinsdag om 15.30 uur in het buurtcentrum de Tulp.
Op deze website houden we iedereen graag op de hoogte.

Begeleiding:

Marloes Komin

Contact met de kinderwijkraad: info@kinderwijkraad.nl

De kinderwijkraad geeft kinderen een podium in de wijk waar zij wonen. Want kinderen zitten vaak vol met goede ideeën.
Heb jij ook goede ideeën? Die horen we graag!