09 mrt 2020

Vragen aan Burgemeester en Wethouders Gemeente Roermond

Kinderwijkraad Roermond Oost stelt vragen aan Burgemeester en Wethouders Gemeente Roermond.

Op dinsdag 19 november maakte de Kinderwijkraad Roermondse Veld gebruik van het Kindervragenuurtje bij het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Roermond. Burgemeester en Wethouders hebben op het advies van de Gemeenteraad van Roermond dit jaar voor het eerst kinderen van basisscholen en Voortgezet onderwijs van Roermond hiertoe uitgenodigd. Het kindervragenuurtje is niet toevallig in de Internationale week van de Rechten van het Kind. De leden van de Kinderwijkraad hebben als voorbereiding tijdens de wekelijkse bijeenkomst samen een heleboel vragen geformuleerd. Deze vragen zijn gebundeld in vragen en sub-vragen bij 7 onderwerpen.

Die ochtend werden we met de Kinderwijkraad en de begeleiders ontvangen met sap, cake en koffie/thee. De Burgemeester en Wethouders kwamen ons persoonlijk welkom heten. Daarna mochten alle kinderen, samen met groep 8 van bs Aan de Roer, in de Raadszaal plaatsnemen op de stoelen van de Gemeenteraadsleden. Bij elke stoel was een beeldscherm en een microfoontje met “interruptie-knop”. Als je aan het woord was, om een vraag te stellen of te reageren op iets, werd je door de camera gefilmd en konden alle kinderen je zien op hun beeldschermpje. Spannend!

De vragen van de Kinderwijkraad gingen o.a. over overlast door hondenpoep, roken en afval, verkeersproblemen in de wijk, armoedebestrijding en speelplekken in de wijk. We zijn ongelooflijk trots op de Kinderwijkraad en er waren veel complimenten van het college van B&W. Er werd zelfs door een leerling van bs Aan de Roer gevraagd waarom er maar 1 Kinderwijkraad in Roermond is. Hieruit is het initiatief ontstaan voor een bezoekje door een paar leerlingen en juf aan onze Kinderwijkraadsbijeenkomst. Mooi! Het was een leerzame en gezellige ochtend waar we met trots op terugkijken!

Kinderwijkraad bijeenkomsten
De kinderwijkraad komt elke maandagmiddag bij elkaar, behalve in de schoolvakanties. De kinderwijkraad komt bij elkaar in basisschool De Zonnewijzer.