19 jun 2018

Presentatie resultaten speeltuinen onderzoek aan gemeente

We kregen bezoek van de speeltuinspecialist van de gemeente en van de speeltuinspecialist van onderzoeksbureau OBB. Ze luisterden aandachtig naar ons en maakten veel aantekeningen.

Mevrouw Madeleine van OBB en meneer Frank van de gemeente letten goed op

We hebben de resultaten van de enquête gepresenteerd. We zijn zelf de wijk in gegaan om de mensen vragen te stellen, maar ook kon de enquête op de website worden ingevuld. Zowel kinderen als volwassenen hebben de lijst ingevuld. En lang niet iedereen gaf een voldoende, dus er is genoeg te doen voor de kinderwijkraad. Klik hier om de resultaten te zien.

We hebben de resultaten met elkaar besproken

Ook hebben we verteld wat onze eigen ervaringen zijn met het spelen in de wijk. De conclusie is dat leuk spelen veel te maken heeft met veiligheid en dat er niet te veel troep moet liggen en zeker geen hondenpoep.

We hebben zelf een oplossing bedacht ‘De basketbak’. Dan kan spelend de rotzooi worden opgeruimd. Klik op de foto om te zien hoe zoiets in Amersfoort al is gelukt

We waren met niet zoveel vandaag omdat groep 8 op kamp was, toch hebben we heel veel kunnen doen en vonden onze gasten hun bezoek heel nuttig. We blijven in gesprek met OBB en de gemeente. OBB gaat advies geven aan de gemeente.

 

Facebooktwittergoogle_plusmail