08 jun 2018

KWR krijgt rondleiding bij Het Goed

Het verslag van de kinderwijkraad

We gingen lopen naar ’Het goed’. dit het was anderhalve km lopen. We gingen naar binnen en de winkel was best groot. Het was binnen heel kleurrijk en een muur was heel grappig er hingen stoelen spiegels kleren schoenen enz. toen gingen we naar een soort café en mochten de interviewers vragen stellen. We vroegen of we een foto mochten en het mocht. Toen ging hij ons uitleg geven over hoe de winkel is ontstaan.
Toen gingen we naar buiten. Spullen die ze niet gebruiken zetten ze in containers en 85% gebruiken ze in totaal. In Nederland zijn er in totaal 26 winkels van het goed. Toen gingen we in een grote lift en kwamen we in een enorm ruimte en daar waren de spullen die verkocht werden. En alles was netjes gesorteerd. Er was van alles zoals: meubels ,glazen ,speelgoed ,kasten ,kleren ,vazen ,tv’s, enz. we zagen dingen die we echt niet verwacht hadden. We dachten dat alles kapot en vies was maar alles was super netjes en je zag hele luxe leuke dingen, Die een goeie prijsje had.
Ondertussen vertelde de meneer heel veel dingen. Al die leuke spullen kwamen van de mensen van de buurt af. In de winkel waren er veel mensen die spullen wilde kopen. En het goed gebruikt spullen die je eigenlijk nog kunt gebruiken daarom heeft het goed respect voor mensen milieu en maatschappij. Daarom heet het winkel het goed.

We hebben ook een filmpje gemaakt en foto’s

Op weg naar Het Goed

We werden bovenaan de trap ontvangen
Meneer Theo vertelde over Het Goed
We hadden allemaal vragen bedacht
We zijn door het hele gebouw heen gelopen
Buiten werd ook hard gewerkt om de oude spullen weer mooi te maken

 

Facebooktwittergoogle_plusmail