13 jun 2019

Interview met Jarra, 13 jaar, over de Kinderwijkraad Roermondse Veld

Waarom ben je in de Kinderwijkraad gestapt? Eerst wilde ik dat niet, maar toen ik over de plannen hoorde, wilde ik daar graag aan meewerken.

Wat wil je bereiken in de wijk?

Ik wil graag voor onze wijk zorgen. Bijvoorbeeld dat er niet mee gerookt wordt op de speelpleintjes en speelvelden. Dat is niet gezond voor kinderen.

Ook wil ik meewerken aan de veiligheid voor de kinderen op de speelplekjes in de wijk. Toestellen moeten leuk, veilig en uitdagend zijn. Dus leuker om op te spelen.

De prullenbakken op de speelplekken moeten leuker worden, zodat kinderen het leuk vinden om afval op te ruimen. Dan is het niet meer vies en komen er geen muizen en ratten.

Hondenpoep is ook een probleem. We willen dat baasjes hun honden niet mee uitlaten op de speelplekken en dat ze hondenpoep opruimen met de zakjes.

Jullie zijn met de Kinderwijkraad naar Den Haag geweest. Waarom, wat hebben jullie daar gedaan?

We wilden meer leren over democratie. We kregen een rondleiding door de parlementsgebouwen en deden er ook een speurtocht. We waren bij een vergadering van de 2de kamer. Groepjes kinderen mochten vragen stellen aan een staatssecretaris en een 2de-kamerlid. Ook konden we praten met journalisten die in den Haag werken. Zo hebben we veel geleerd over democratie.

Facebooktwittermail