KWR 2019-2020

Kinderwijkraad Roermondse Veld werkt hard aan het PLAN “ROOKVRIJE GENERATIE”.

De leden van de Kinderwijkraad Roermondse Veld zijn flink aan de slag gegaan met het plan “Rookvrije Generatie”. Na verschillende brainstormsessies, overleg met beleidsmedewerkers “Rookpreventie” van de Gemeente Roermond en onderzoek d.m.v. een wijkrondgang, zijn er plannen gemaakt. Deze plannen worden dit schooljaar nog opgestart.

LEES HIER DE PLANNEN

Installatie Kinderwijkraad Roermondse Veld 2019-2020

Op dinsdag 5 november heeft wethouder Mevr. Smitsmans 19 kinderen van de Kinderwijkraad Roermondse Veld 2019-2020 geïnstalleerd tijdens een bijeenkomst in de aula van onze school.

De kinderen ontvingen allemaal een oorkonde en een warme handdruk. Hiermee zijn de kinderen officieel Kinderwijkraadslid. Een mooie en verantwoordelijke taak namens de kinderen van het Roermondse Veld.

Tijdens de 3 democratielessen in de groepen 6, 7 en 8, zijn er door de leerlingen plannen voorgedragen. Al deze plannen zijn tijdens de 3de les ter stemming gebracht. Met de top 3 gaat de KWR Roermondse Veld dit schooljaar aan de slag:

1. Overlast door hondenpoep en afval
  2. Overlast door roken en sigarettenpeuken
  3. Een chillplek / speelplek voor kinderen v.a. 8 jaar

De Gemeente Roermond heeft de KWR uitgenodigd mee te denken en praten over het nieuwe Speelplan Roermondse Veld. Dat is een mooie opsteker voor de KWR! We wensen alle Kinderwijkraadsleden heel veel succes en plezier!

De Zonnewijzer

Ook een goed plan?