06 dec 2018

Blog van Sharienne over bijeenkomst 1

Vandaag kwam de Kinderwijkraad Kruiskamp-Koppel-Binnenstad voor de eerste keer bij elkaar. Sharienne, een van de raadsleden, meldde zich gelijk enthousiast om een blog over deze bijeenkomst te schrijven. Benieuwd wat we vandaag gedaan hebben? Lees de blog hieronder!

 

Geschreven door : Sharienne 

Vandaag ‘6 December 2018 Donderdag’ was het de eerste kinderwijkraad les.
Wat hebben we eigenlijk gedaan? Vandaag? (donderdag) nou dat zal ik je vertellen!.

Suzanne (Kinderwijkraad juffrouw) vertelde in het begin wat we gingen doen : Kennismakingsspel , Regels maken , Maten / T-shirts. Ze had het op een A1 papier geschreven en liet het aan ons zien. Daar naast hadden we ook nog regels gemaakt, bijvoorbeeld : Geen telefoons in de lessen , 5 minuten pauze , we doen aardig tegen elkaar , we hebben respect voor elkaar.
‘respect voor elkaar’ staat niet op het papier , dat heb ik er gewoon bij getypt want dat kwam opeens in me op. Maar dat is wel een hele goeie! Of niet?.
Oha! Bijna vergeten de begeleiders natuurlijk! We hebben 2 begeleiders : Inge (Moeder van Wencke) en Suzanne (onze Kinderwijkraadjuffrouw).
In de kinderwijkraad zitten natuurlijk ook nog kinderen! Er doen 2 scholen mee : Vlindervallei obs en Tafelronde Sint-joris. Van de vlindervallei doen er 6 kinderen mee van (groep 7 ) van groep 8 doen er 2 kinderen mee. En van de sint-joris school doen er 3 kinderen mee!.
Ook krijgen we een eigen t-shirt met onze naam erop bijvoorbeeld : Shari of Farah. En ook krijgen we van Mariam een eigen kinderwijkraad Kruiskamp , Koppel , Binnenstad emailadres zodat we zelf kunnen emailen.
Nu, het laatste voor vandaag is, volgende week donderdag (13 december) krijgen we een rol van Suzanne en Mariam. Bijvoorbeeld: interviewer of camera en veel meer! En ik wil graag blogs schrijven voor de kinderwijkraad!
Nou dit was mijn oefen-blog.

Groeten Sharienne

Facebooktwittergoogle_plusmail