03 nov 2017

Wethouder Douwstra installeert kinderwijkraad 2017-2018

inst-sabina
Sabina legt vooraf uit hoe de installatie gaat

Vrijdagmiddag 3 november is in de Plataanschool de kinderwijkraad Heechterp-Schieringen 2017-2018 officieel geïnstalleerd door wethouder Friso Douwstra. Tien kinderen van de bovenbouw van de Plataanschool en IKC Franciscus gaan samen aan de slag om de – door alle kinderen bedachte en gekozen – plannen voor de wijk te realiseren. Sommige kinderen hadden al een installatie meegemaakt, maar voor de wethouder was het allemaal nieuw. Daarom had de kinderenwijkraad zich extra goed voorbereid.

Zinedine presenteerde een les over democratie met filmpjes van Chicken Run en vertelde wat hij had geleerd over haalbaarheid en draagvlak. Chivayno liet zien hoe de kinderen tot de plannen waren gekomen en vertelde over het stemmen en de uitslag. De drie plannen die de meeste stemmen hebben gekregen zijn:

  • Betere speeltuinen
  • Gratis (sport)activiteiten
  • Meer sportveldjes
inst-wethzaal
wethouder Douwstra luistert aandachtig naar alle presentaties

De kinderwijkraad 2017-2018 komt vanaf vrijdag 10 november wekelijks na schooltijd bijeen in het Wijkcentrum en gaat met de plannen aan de slag. Er zal ook verder worden gewerkt aan de gamehal. Daarnaast is een vaste activiteit het overleg met de wijkagent over vuurwerk, verkeer en veiligheid in de wijk. De kinderwijkraad zal ook een bezoek brengen aan het gemeentehuis en aan een andere kinderwijkraad.

De kinderen mochten de wethouder ook nog allemaal vragen stellen. Het was een feestelijke gelegenheid. Iedereen kreeg een heerlijk stuk taart, met dank aan de directeur van de Plataanschool. Tot slot werd er een toost uitgebracht op een productief jaar met ‘echte’ kinderchampagne!

 

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail