KWR 2020-2021

Kinderwijkraad de Donderberg 2020-2021 is geïnstalleerd!

Enorm trots zijn wij op de 5 nieuwe leden van de Kinderwijkraad Roermondse Veld. Wat een kanjers!

Op donderdag 10 december heeft wethouder Marianne Smitsmans voor de 1e keer de leden van de Kinderwijkraad van de Donderberg geïnstalleerd. De kinderen kregen een oorkonde met handtekening van de wethouder, waarmee ze officieel raadslid van de Kinderwijkraad de Donderberg zijn!

Tijdens de officiële installatie hebben de raadsleden van de kinderwijkraad kort gepresenteerd wat de plannen zijn en waarom we hiervoor gekozen hebben. Op de 3e plaats stond: K* WOORDEN, de leerlingen van de basisschool de Kasteeltuinen waren het unaniem eens over het feit dat deze woorden niet goed zijn! De kinderwijkraad gaat plannen bedenken waarmee we iedereen kunnen stimuleren om deze woorden niet langer te gebruiken.

Op de 2e plaats staan het onderwerp SPEELTUINEN! Er werd verteld aan de wethouder dat we ervoor willen zorgen dat de speeltuinen zo veilig en aantrekkelijk mogelijk worden. Dit betekent dat we gaan inventariseren welke speeltuinen mogelijk gevaarlijk zijn, maar ook speeltuinen waar niks te doen is, gaan we ervoor proberen te zorgen dat deze zo veilig mogelijk worden gemaakt en ook dat speeltuinen waar nodig/mogelijk worden opgeknapt!

Op de 1e plaats staat het onderwerp AFVAL! De leden van de kinderwijkraad de Donderberg zijn zich heel bewust van de schade die afval aanricht in, niet alleen onze mooie wijk, maar op de gehele wereld! De leden van de kinderwijkraad hebben zelfs een mooie slogan bedacht bij dit onderwerp, namelijk:

PLASTIC, EEN VERHAAL ZONDER EINDE!

Dit is een heel mooi streven en we zijn erg benieuwd welke plannen de kinderen hierbij samen bedenken en uitvoeren.

We wensen Suwenderly, Timucin, Anthony, Laus en Lorenzo heel veel succes, plezier en persoonlijke ontwikkeling toe!

Kinderwijkraad De Donderberg is gestart !

De afgelopen weken hebben de kinderen van groep 6, 7 en 8 lessen van basisschool De Kasteeltuin democratielessen gekregen. In de eerste les hebben ze informatie gekregen en samen gedeeld over het begrip democratie. In de tweede les zijn de leerlingen gestart met het maken van plannen. Wat gaat al goed in de wijk en welke dingen kunnen we nog verbeteren? Er zijn talloze plannen aangereikt.

Waar gaan de plannen over?

Hondenpoep
Afval
Speeltuinen
Vuurwerk
Wildplassen
Stoplichten
K – woorden
Jonge kinderen en messen
Pesten
CO2 uitstoot

Tijdens de derde les mochten de leerlingen gaan stemmen over de plannen. Met welke plannen gaat de kinderwijkraad van de Donderberg in het komende jaar aan de slag?

Voor het stemmen werden de stemhokjes en de stembus van de gemeente gebruikt en konden ze mooie ervaringen opdoen.

De stemuitslag van de gehele school is als volgt:

1 Afval
2 K – woorden
3 Speeltuinen

Hier hebben we echt geen dagen voor nodig gehad om dit uit te rekenen !!

Tijdens de eerste bijeenkomst van de Kinderwijkraad op vrijdag 13 november gaan we aan de slag met het uitwerken van de plannen !